HOME TUTO BIES ASK

23 March 2012

TUTORIAL : TRANSPARENT HEADER

Asalamualaikum .


Tuto baru lagi . Dan ini amat merumitkan so bagi perhatian yang sepenuhnya . Paham ye anak-2 sekalian , Dan tuto ini melibatkan dua software iaitu Photoscape & Gimp . Takde ? Pergi lah download . Tekan SINI dan SINI . Atau pun SINI .

Dan maybe tuto ini loading sebab penuh dengan image , Jadi sabar jela . Kan sabar itu separuh dari iman . ^^ v

1.Bukak photoscape korang .






2 . Itu baru part create header . Belum tranparent kan lagi . Sekarang bukak Gimp pulak .Dan akan keluar macam ini :>


2.Tekan file > Open dan pilih header yang nak di transparent kan .



3.Tekan edit > Pilih clear dan akan keluar macam ini .

4.Tekan File > Save as


. Tuto yang memenatkan . Harap korang paham . Jika menjadi , Click lah pape yang patut contoh nya churp-2 ke nuffang ke . Heheh . Kalau tak jadi , Boleh tanya yaya di CBOX atau fanpage yaya .

3 comments:

Cik RoSs said...

Yang..gimp tu nk click kat mana pulak??

Ummu Aiman said...

tengkiu yaya <3

Mizz Aein said...

yaya , nakk klik kat mne kat phtescpe 2 ? sis daa cary taa jmpe , *eggrr