HOME TUTO BIES ASK

12 November 2013

3 Hari .. 2 Hari .. 1 hari .. Yeay !

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 




Hari ni baru hari selasa dan sekolah ditutup hari jumaat ni , Tapi ramai budak tak datang . Hahaha . buat cuti sendiri . Biasa ah budak budak g kan xD . 

Walaupun dah nak cuti , Masih gak tak dapat nak online . Akak tak bagi guna wifi , Melainkan yaya belanja dia beli camera . Ish kejam ! ! Argh . Lupakan ..

Ni pun curi curi guna waipai sekolah . Hehehe , Macam lah korang tak pernah kan . Poyo ah . :p

Bila dapat online , Takde pulak idea nak update . Kebanyakkan blogger memang camtu eh ? Bila takde laptop , Gila banyak idea . Bila dah ada , Blank ----




Eh cuti cuti ni , korang gi mana ? Mesti g jejauh kan . Hahahaa . Untung ah , Yaya mungkin dok rumah atau g johor dok umah makcik . Hm tak best macam kengkorang . 

Yaya mungkin takde masa nak update blog , Jangan lah korang lari dari singgah blog yaya T_T . Sedih cemni . Insyallah seminggu sekali yaya update :*

Ehem dan mungkin blog ini akan kembali ber-background . Heheheheh , Muak pulak putih jea . Papepun amacam header yaya ? Okeyh tak? okey kan okey kan .

Last soalan ! :

4 November 2013

Ada tempahan header ? Wau ?

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 

Eeeeee ! Rindu nya nak buat entri . Hm sekarang yaya on fb / twitter pun kat fon jea . Akak kedekut waipai . Haish . 

Tadi rasa bosan sangat , So singgah la jap kat kaunter pertanyaan yaya . Yaya jumpa ni haa . Yang buat yaya terpinga , hairan , pelik , semua tu lah . Hahaha . First time kot , Budak mintak yaya buat header " tempahan " Ahaha . 


Yaya nih mana la terer sangat bab mengedit nih . Tapi tak sangka , ada orang nak gak cam header yaya . Thank you ! 

Header yaya yang macam mana  ?



Kali ini free jela , Sebab memang yaya tak buat langsung tempahan ni . Tapi harap awak suka la ye .
Terima kasih ! 


23 October 2013

Tips mencerahkan siku dan lutut

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 


Kebiasaannya, warna pada bahagian kepala lutut dan siku akan kelihatan lebih gelap berbanding bahagian kulit lain.Hal ini akan menyebabkan sesetengah wanita kurang keyakinan diri untuk memakai pakaian yang menyerlahkan lutut atau siku.


 Memang agak sukar untuk menghilangkan kehitaman pada siku dan lutut, namun tidak bermakna ia tidak akan menjadi lebih cerah. Anda dapat meratakan warna kulit hanya dengan mengikuti tips seperti di bawah: 




 Menggunakan lemon

Bahan yang terbukti berkesan untuk meratakan warna kulit badan tidak lain tidak bukan, buah lemon. Potong lemon secara nipis, dan sapukannya pada bahagian siku dan lutut anda. Lakukan proses ini selama 30 minit dan bilas dengan menggunakan air suam. Untuk mendapatkan kesan yang lebih cepat, lakukan proses ini 2 atau 3 kali sehari. 
 Menggunakan minyak zaitun
Warna kulit bahagian siku dan lutut kelihatan lebih hitam berbanding kawasan lain kerana ia terdiri daripada sel-sel kulit mati lantas menyebabkan kulit menjadi kering dan kusam. Jadi, untuk mengatasi masalah ini, sapukan minyak zaitun pada siku dan lutut. Biarkan selama 15 minit dan bilas. 
 Menggosok dengan span
Untuk pengelupasan sel-sel kulit mati secara halus, anda disyorkan menggunakan span khas atau 'loofah' yang mana banyak dijual di kedai yang menjual barang kosmetik. Kemudian, gosok dengan tekanan sederhana dan perlahan pada bahagian lutut dan siku tadi sehingga diyakini sel kulit mati hilang. Akhir sekali, bilas dengan air suam. 
 Menggunakan pelembab
Setiap kali selepas mandi, jangan lupa untuk memakai pelembab di bahagian lutut dan siku untuk kesan ekstra. Kebiasaannya, kedua-dua kawasan ini sangat kering dan memerlukan lebih banyak kelembapan untuk lebih lembut dan cerah. Lebih bagus lagi jika anda menyapukan 'body butter' setiap kali selesai mandi pada bahagian lutut dan siku. 

SELAMAT MENCUBA , HEHEHE .:x 

21 October 2013

Wahai Anak Dara ~

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 

Selαlu Lebαm - lebαm ? Tαk tαhu dαri mαnα dαtαngnyα lebαm - lebαm ..? bαngun pαgi tibα2 αdα lebαm kαt αnggotα bαdαn , siαpα disini yαng kerαp αdα lebαm2 dibαdαn ? Bilα Jin αtαu mαkhluk hαlus mulα jαtuh cintα kepαdα seseorαng wαnita , pαsti Buruk pαdαhnyα .


Pαdα permulααn , αkαn Wujud kesαn lebαm pαdα pehα wαnita ITU, dαn jikα dibiαrkαn , lebαm - lebαm ITU mungkin melαrαt ke αnggotα - αnggotα bαdαn yαng lαin .


Lebαm Digigit Jin Boleh berlαku αpαbilα seseorαng wαnita Tidur selepαs αsαr , biαsαnyα kesαn ITU dαpαt dilihαt pαdα pehα kαnαn αtαukiri merekα . Tompok lebαm kebiruαn , dαn jikαmαmpu dilihαt , pαsti αdα 5 lubαng hαlus pαdα lebαm tersebut .


αpα yαng LEBIH mαlαng , sekαli Jin menggigitpαsti αkαn digigit lαgi . Jαngαn biαrkαn Jin Jαtuh Cintα . Elαkkαn keluαr wαktu senjα αtαu petαng , jαngαn dedαhkαn αurαt dαn berpαkαiαn seksi , jαuhi tempαt - tempαt sunyi terindah lorong dαn kαwαsαn berlubαng terindah telαgα . Mαndi pαdα wαktu mαghrib tαnpα berαlαs , gunαkαnlαh kαin bαsαhαn . 


Wαnitα tidαk dαpαt melihαt , nαmun Jin mαmpu melihαt kekαsihnyα . Digigit Jin tαndαkαsihnyα . Usαh menggodα Jin dengαn kecαntikαnmu , sekαli Jin jαtuh cintα , Buruk pαdαhnyα dαn sukαr dicαri penαwαrnyα . αdα yαng menαmαkαniα Sihir Jin αsyik ( Jin sedαng αngαu ).


Bilα Jin cubα pertαhαn cintα pαdα kekαsihnyα , pαsti sukαr seseorαng ITU mendαpαt jodoh . Mαlαh bilα orαng dαtαng merisik lαlu senyαp , orαng dαtαng meminαng jugα senyαp . Mungkin αdα kekαsih αlαm lαin yαng cubα pertαhαn cintα merekα .

KLIK SINI JAP . #YayaaAzami

19 October 2013

Kalau masa boleh diputarkan ?...

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 

Wuuuu sejuk nya malam ni , Dari petang hujan . Erm rahmat tuhan ~ 

Hehehe , nak cite . Tadi yaya g rumah nad dengan mira , dengan konon nak " study sains " . Time naik bas . Alahai , memang lawak ah mira . Taktau nak cakap ape . 

Sesampai je rumah nad , Bukan belajar tapi borak ! Hahaa , Lepas tu , Yaya ngan mira check lappy nad . Hehe kitorang terjumpa gambar nad masa zaman jahiliah ! Huuuu . Pastu borak2 , Kol 2.30 . Mama nad panggil makan . Teka makan apa ? Nasik ayam ! Yaya tambah sampai 2 kali . Huuu kebulur punye pasal . 

Habis je makan , Nad bukak movie cite " Love in Perth " . Lepas tu , Yaya pulak nak basuh cawan . Herm . Yaya terpecah kan gelas . Memang takut gila ah . Nenek nad pun da pandang lain macam . Nad kata buat rileks je ,  Dah biasa pecah . Hehehe tq nad ! :*


Dalam kol 3.30 kitorang pun gerak g rumah wan nur fatihah . Hahaha asal boleh tulis nama penuh ~ . Memang macam orang gila lah carik . Last2 tumpang abang nad . 

Sesampai je , Salam2 semua . Nyanyi lah epy besday ...


Photo
Ni lah wan . Comel takk ?

Habis je nyanyi apa lagi . Time to makan !  Borak2 sambil makan . Memang lawak gila lah . Memang sukar nak digambarkan . Lepak sampai kol 5 , Tapi sorang dak sparta tak datang . Kesian wan dah banyak masak . ~ 

YAYA | NAD | WAN | MIRA | FATIN
p/s Mana cun ? Hehehe

Sebelum balik , Memang wajib ah amek gambar ~ 








TAMAT LAH CERITA YAYA , TERIMA KASIH KERANA MEMBACA ~

17 October 2013

Meet them ! U all must know !

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 

Haish , Taktau pekena malam nih . Tetiba rasa nak update pasal geng-2 paling sewel , meroyan , sempoi dan gila ! Padahal esok ada exam math nih . Tapi bila tanak update , Hmmm aish memang kena lah . Rasa macam hidup tak aman pulak . Hahahaa


Baju kelabu : Yayaa ! , Tudung oren : Naddd , Tudung coklat : Miwraa , Si hijau : Ainaa


Korang kenal kan ? Cuma tambah lagi sorang lagi . Sesat ! Hahaha . Yang sebelah nadd tuh , Namo eh Aliaa .

First , Aina . Hm cemne nak cito eh ? Hehehe , Yaya ngan aina pernah sekelas time form 1 . Cuma tak berapa ngam time uh . Sebab yaya ado kawan lain (mas) , Lagi pun dia nih budak pandai , Malas lah nak gaul ngan dak pandai , Tak pasal2 berkepit ngan buku je t . Haaaa lupa , Mira pun sekelas ngan yaya . Tapi bila sekrang ingat balik , Kenapa la dlu yaya xrapat ngan dorang . Dah la sporting , dan pandai buat lawak bangang .. 

Time form 2 lak , Yaya upgrade sikit , Masuk kelas first . Ehem malas nak cite pasal tu . Then makin terpisah dan tak rapat lah dengan dorang . Sebab sesi pun lain2 kan . Tapi yang buat yaya geram . Bila yaya tegur , dorang tak kenal pun yaya . Eeeeee ! sebab time form 1 , yaya tak lipat tdung , msuk form 2 , yaya lipat tdung . 

form 3 ? Lagi lah , . 2013 | Form 4 baru lah betegur ngan dorang . Memang first day dah kamcing duduk satu geng . cuma nad ngan alia je terpisah . Sebab tak member lagi . 

Nad ngan Alia ni sebenarnya dak kelana . Hahahahah . ( sekolah petra) . Alasan pindah , tak leyh bawak arab . Hm camne leyh rapat yaya tak ingat . Tapi yang penting kitorang geng gegilo !

Nad ni memang cemangang . Memang lawak lah . Susah nak cito ! Tapi paling lawak , Tangan dia kecik ! kecik dari tangan yaya . Cam alien ! Alia pulak memang blur . Kalau nak cite kat dia , Kena lah siap sedia jadi tape recorder . Terpaksa ulang . Hahaha

Sekarang dia dah pandai ckp bahasa kasar , Tu pun cakap perlahan . Memang kadang2 sakit ati ngan alia ni . Tapi lawak bila dia buat muka blur . Tapi dia ni kaki belajar ( bljr la sgt ) hehehhee . 

Tapi serious ade tetinggal lagi sekor , nme dye emma . Tapi takdo lak pic . Hahahaha . Nanti ade mase yaya kenal kan lagi . !

Dah la , Nak study ! ( caye tak ) Hehehehe . Byee ! Nite . Asalamualaikum

Jangan lupa follow twitter yaya :> Yayaa Azami

First Giveaway by IzaNi

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 
#Buat penganjur dan para sponsor , Yaya like fanpage , guna fanpage yaya tau . -> YAYA


Due Date ; 15 October 2013 - 29 October 2013 *tepat jam 10 malam*
CEPAT JOIN !
40 Pemenang dicari weyh !

13 October 2013

Hameekk kau , Padan muka ....

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 



Siapa yang kena padan muka tu ? Haaa ni jiran yaya punya anak lah . Kenapa ? Sebab kaki dia tetiba lebam , Dah kena rawat banyak doktor , Tapi sorang pun takk tau kenapa kaki dia macam tuh . 

Ini lah balasan nya sebab buat kucing mati . Kucing mati ? Korang tak ingat lagi ek ? Ni haaa --> Y A Y A .



Bukan mintak sangat , Tapi ehm entah lah happy pulak rasa . Ini lah penangan badi kucing . ! hehehe . Ayah yaya kata biar kan dia rasa . 

Pelajar Dirogol di LRT Hanya Berita Palsu

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 



Haritu yaya on twitter , zzuuppp penuh tl pasal rogol , bangla semua . Ni yaya baru terbaca dari blog JiwaRosak.com , bahawa berita tu palsu .

#Sapa lah yang laju benar sebar cerita nih ? Yang lain pulak g retweet . Heheh . Alang-2 tu , follow lah twitter yaya :) @YayaaAzami


SUMBER DAN DIUBAHSUAI DARI 
JIWA ROSAK . COM

3 October 2013

Nuffnang Food Fest 2013

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 
SIAPA PERGI ? HM NAK PERGI TAPI TAKDE KENDERAAN :( 
Date: 5th of October 2013 (Saturday)
Time: 3.00PM – 10.00PM
Venue: Blue Entrance, Sunway Pyramid
#NNFoodFest

2 October 2013

Benarkah? "Mr. Bean" Memeluk Islam?

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 



Tadi stalk-2 lah blogger-2 lain . Dan ternampak pulak entri kak uzu . --> SINI .


"sungguh mengejutkan berita ini... berita daripada sumber laman web anti-israel menyebut pelakon Mr Bean, Rowan Atkinson telah memeluk islam. tiada official pengumuman daripada laman web yang boleh dipercayai setakat ini.
sama2 kita tunggu....... kita sama2 doakan semoga berita ini benar....tunggu pengumuman dari diri dia sendiri atau dari laman web yang lain.. sama2 kita tunggu.."

SUMBER DAN DIUBAHSUAI DARI 
EMAS PUTIH

29 September 2013

Half Year Giveaway by Nafaa

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 
Click Banner !

Blog :http://nurhidayah-azami.blogspot.com/
Facebook :https://www.facebook.com/yayalha
Twitter :https://twitter.com/YayaaAzami


P/s : Yaya like page semua guna page yaya . :> 
Yayaa Azami : https://www.facebook.com/pages/Yayaa-Azami/548285388532270

MINI MUSTACHE SEGMEN BY HIDAYAH

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 


Twitter : @YayaaAzami : 1457


   

Apa macam ? comel kan ? Jom join ! KLIK SINI

Akhirnyaa selamat ditanam .....

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 


Hari ini ( hari ahad - 29/9/13) , anak kucing yaya kononnya jiran kata kucing jantan buat sampai terkeluar usus nya , akhirnya mati pada 6 pagi tadi . 

Hm mula2 nya yaya n satu family senang2 percaya cite jiran uh yang kucing jantan buat . Hm alih2 , rupanya anak jiran ( lelaki) yg langgar dia , Hmm . Sebab kol 2 pagi td , Ayah yaya jdi doktor si belang ni . Ayah check , tulang dia patah , perut meletop sebab uh terkeluar usus besar usus kecik . 




At first , ayah dengar anak jiran ni cam halau kucing , Tapi ayah biar je . Last2 anak jiran panggil , cakap si belang gaduh si omey ( kucing jantan pling gengster kat uma yaya ) . Errrr pandai pulak dorang reka cite an . Geram rasaa . Disebabkan dorang , yaya ngan ayah macam seekers cari si omey tuh , Padahal dia xbuat pun . hmm .



Now ayah tanak ungkit lagi sbb tanak bawak gaduh ,  yang dah mati biar lah mati . Tapi serious ayah cakap , kucing ni ade badi . Maybe seminggu atau pling lmbat 2 minggu , anak jiran tu akan  xcden , Wauwahuallam la . Sebab kawan ayah pun ade meninggal sebab dia pukul kepala kucing n cakap kucing uh jatuh zink . last2 , kawan ayah uh ada darah beku dalam otak dia . 

Kesian si omey dipersalahkan , dri smalam smpai skrg xbalik2 lagi . 

25 August 2013

Mana hilangnya ....

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 




Dah lama kan yaya tak buat entri . Busy + Busy + Akak takbagi pakai wifi . Hmmm . Dulu time yaya on sentiasa blog , Tak ramai pulak yang aktif  . Bila yaya tak on , Ramai pulak aktif . Ni semua nak kena rejam ni . 




Nampak tak ! Last entri pada 30 jun . Sekarang dah 25 August . Bapak jauh . Dengan takde entri pasal ramadan + raya . Haishh . Alang-2 menyeluk pekasam , bia sampai ke pangkal lengan , Bape duit raya korang dapat ??? 



Nampak lagi ? Merundum statik yaya . Hmmm , Korang sampai hati tanak singgah blog yaya . Kejaaamm ,.! 


Papepun , Ni pun yaya dapat on kejap . Hmm . Nanti kan editing blog baru dari yaya . Maybe siap dalam bulan Oktober . Back tu purple pink ! And nak update pasal Tuan Putera yaya yang baru :* 


Korang ada request ?  Boleh tanya disini --> YayaComel !


Gtg dalingg ! Asalamualaikum !

3 June 2013

5 Cara Ucap " I LOVE YOU "

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 




:51:  Album Gambar

Beli sebuah album dan korang letakkan gambar korang dengan boy/girl korang tuh. Setiap muka surat , korang letak lah kata-kata yang indah . Baru lah lebih hayati ,and menarik kan ? 

:60: Sekuntum bunga

Ini bagi lelaki .. Letakkan sekumtum bunga di hadapan pintu rumahnya di pagi-pagi hari .. Mesti si dia seronok gila bila tengok bunga ada di di depan pintu rumah sebelum pergi keje or kolej . hehe .Walaupun harga sekumtum bunga itu agak murah tetapi nilainya pada si dia amatlah berharga dan lebih berharga daripada harga harta bendanya sendiri .

:33: Love list 

Berikan si dia senarai atau 10 sebab kenapa korang mencintai si dia. Tuliskan dengan ikhlas dan jujur . Sebaiknya , korang hantarkan melalui pos kepadanya. Kalau korang hantarkan sendiri . ia nya tak menunjukkan ianya istimewa . Malah , perkara yang biasa je tuh . hehe . Cuba lah , pasti si dia , akan lebih mencintai diri korang 

:81: Kongsi masalah

Ok , ini pun menarik . Korang beritahu lah rahsia korang kepada si dia yang tidak pernah korang beritahu pada sesiapa termasuklah mama n papa korang . Si dia pasti akan berasa bangga dan dihargai kerana korang begitu mempercayainya. Dengan cara ini , dia sudah yakin yang korang betul-betul mencintainya!

:74:  CD Lagu favourite 

Hadiahkan CD lagu kegemarannya . tetapi , biarlah yang berunsurkan cinta . Pasti dia menghayati lirik-lirik lagu yang kamu beri kepada nya . Kata kepada yang lagu itu , amat bererti bagi korang sebab ianya mewakili hati korang untuk si dia . hehe . meanrik kan ? :)


DIPETIK DAN DIUBAHSUAI DARIPADA 
LYSSASECRET.COM

31 May 2013

7 Perkara Tentang Kawan Sejati

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday ! 



Kaunter Aduan

Dia boleh jadi tempat anda mencurahkan segala-galanya. Ketika korang meluahkan isi hati di tengah malam pun dia tidak akan merungut walaupun die terpaksa menahan telinga mendengar anda membebel marahkan boyfriend atau girlfriend korang. Dia tetap setia mendengar walaupun dengan mata yang separuh pejam.

Burung Hantu

Tetap segar dan cergas untuk berbual dengan korang walaupun gagang telefon dah terasa panas di telinga. Jam telah menunjukkan pukul satu pagi tapi dia masih mempunyai cerita untuk dikongsi bersama anda.

Peti Keselamatan

Mulutnya seakan-akan dikunci rapat walaupun telah seribu satu macam rahsia korang curahkan kepadanya. Kamu boleh percaya 101% yang rahsia korang selamat dengannya. Biarlah macam mana kamu bergaduh dengan dia pun, rahsia korang tetap selamat.

Tukang Kepoh

Bukan Kepoh macammana pun ! Tapi setiap kali hari jadi korang mesti dia orang pertama yang akan merancang sambutan, mengingatkan kawan-kawan yang lain dan yang paling penting akan menjadi orang pertama yang mengucapkan selamat ulang tahun untuk korang .

Informasi Terkini

Wah! Ini adalah satu sebab kenapa korang suka mempunyai kawan sejati sebab korang boleh lepak di kedai kopi sambil berborak dan bergossip cerita-cerita terkini tentang artis, kolej, awek atau balak yang baru berpindah di sebelah rumah. Malah sentiasa terasa diri korang up to date dengan ada aje informasi terkini yang disampaikan oleh kawan sejati korang.
Pengkritik Hebat !

Dia memang layak jadi juri ! Dia selambe je kritik cara korang berfesyen kalau orang lain tentu dah teragak-agak nak mengkritik korang. Dan yang peliknya teguran dia langsung tak menyebabkan darah korang naik 180.

Jadi Diri Sendiri

Korang boleh menjadi diri sendiri tanpa perlu berpura-pura menjadi orang lain. Walau sesiapapun korang , walaupun tengah pokai tapi dia tetap menganggap koranglah kawan terbaik yang pernah dia jumpa. Yes ! inilah buktinya yang dia memang kawan sejati ...

DIPETIK DARIPADA 
NAJMI .