HOME TUTO BIES ASK

4 February 2012

TUTORIAL : PRINTSCREEN

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera .
Hope this day is the best than yesterday !


Okey , ramai juga lah tanya yaya macam mana nak printscreen kebanyakan nya kawan yaya dalam facebook . Nak terang kat dorang , buat penat menaip tapi satu pun tak paham . So yaya buat tuto macam mana nak printscreen .

Cari benda ini dekat keyboard korang .


Pergi dekat mana-mana yang korang nak , Then tekan yang ditunjukkan di atas .
Pergi dekat paint .


Tekan CTRL + V serentak atau tekan right click pilih paste .
Mesti besar kan , korang crop lah .
Crop ada dekat bahagian atas .
Boleh save !

Maaf mesti korang pening kan . Yaya lagi pening huahua . Sebab apa ? Sebab yaya guna software lah . Software apa ? Bawah ni haa .

NAK DOWNLOAD ?? CLICK SINI !
#Pilih mana-2 je pun boleh

Oke , kita excersice sikit sebab lama menunggu . Hee .
 download tu , korang click lah ,
Pilih lah SCREEN CAPTURE . Dan pilih jenis mengikut citarasa korang


#Macam yaya bulat kan tu


1 comment:

hahafyza said...

haii Yaya pas dah tekan screen capture tuu cmne ekk ? kite tak pham lahh , gmbr yg dah capture tuu kt mne err ?? :) hihi bru nak belajar nih .