HOME TUTO BIES ASK

7 September 2012

TUTORIAL : LINK HOVER [ PELANGI ]

Asalamualaikum w.b.t + Salam sejahtera . 
Hope this day is the best than yesterday 

Today is friday and im not going to school . Yeahhh , Haha . Dan hari ini yaya nak buat tuto pasal link: hover .Bila korang pergi dekat link , dia akan jadi warna-warni . Cun tak ? So lets learn the step :>

 Klik HERE :face2: ,

 Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template

 Tekan CTRL + F , Cari kod dibawah ini

a:link {
 Copy kod bawah ini dan pastekan BAWAH kod yang korang cari tadi .

a:hover {
-webkit-background-clip: text;
color: white;
-webkit-text-fill-color: transparent;
background-image:-webkit-gradient(linear, left top, right top, from(#ea8711), to(#d96363));
background-image:-webkit-linear-gradient(left, #ea8711, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
background-image:-moz-linear-gradient(left, #ea8711, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
background-image:-ms-linear-gradient(left, #ea8711, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
background-image:-o-linear-gradient(left, #ea8711, #d96363, #73a6df, #9085fb, #52ca79);
cursor: url(http://4.bp.blogspot.com/-pNLqCvHRkuE/TtzXEdF69HI/AAAAAAAABI8/0mAHQa6bsJo/s1600/comel+je+cursor.png), progress;
}

2 September 2012

Review blog : Fiqah Olenji

Asalamualaikum w.b.t
Hello everybody :131:


Nampak tak ? Comel kan . Lalala macam tuan dia la . Tak caya ?? Pergi la dekat blog beliau . Tekan imej diatas atau SINI

Tujuan review blog beliau :>

Tujuan yaya adalah sebagai tanda minta maaf kerana segmen yaya tak berapa nak menjadi atau bahasa lembut nya " Jahanam " . Maaf kan yaya ye fiqah . !:6:

Siapa si Fiqah ??

Siapa ? Korang tak kenal ke ? Ish-2 , Mesti lah dia manusia . Hahaha . Okey si Fiqah ni yaya pun tak berapa nak kenal sangat maybe dia privatekan profile dia kot . Nak tahu lagi . ----->> FIQAH OLENJI .:face18:

Si Fiqah ini ade buat GA , Memang terbaik lah hadiah-2 dia . 


Comel tak banner dio ?? Haha , Nak join tekan lah banner tu atau SINI atau SINI .